Sportsterapi i Tour de France

Har du lagt mærke til cykelrytterne i Tour de France og hvor meget de egentlig kan yde? Ja, naturligvis ligger der en god og hård træning bag, men det er mere end bare det. Rytterne sikrer nemlig de bedste betingelser for både krop og sind, og det er ikke noget, de absolut gør alene. Nej, de får hjælp fra alverdens behandlere, der er sat på holdet for at hjælpe til, at de enkelte ryttere får de best mulige betingelser, og det er virkelig noget for enhver. Nogle hold har flere behandlere end andre, men fælles for alle er, at de ønsker, at deres ryttere kan yde lidt ud over det sædvanlige, så de i sidste ende kan gøre sig gældende og vinde over de andre.

Mange timer i sadlen

Som vi alle ved, så yder rytteren i Tour de France mere, end vi ellers kender til. Dag ud og dag ind sidder de i sadlen, og de skal kunne holde til lidt af hvert. Det er ikke ligegyldigt, hvordan de bliver behandlet, eller hvordan de behandler sig selv, og hver en lille ting kan gøre en stor forskel for en rytter.

Rytteren får sportsterapi

På langt de fleste hold, der deltager i Tour de France, er der en eller flere behandlere, der er særligt uddannede inden for sportsterapi, og som har en indsigt, der er så stor, at de kan give de bedste betingelser for rytterne, så de kan blive ved med at yde og arbejde dag ud og dag ind. Tour de France er en stor belastning for både krop og sind, og det kræver præstationer, der er større, end hvad de fleste mennesker kan forestille sig. Derfor er sportsterapien så nødvendig, men også meget afgørende for de resultater, der kommer ud.

Sportsterapien sikrer de bedste betingelser

Sportsterapien sikrer de bedste betingelser for rytteren, og det betyder, at deres krop kan blive ved med at yde. En rytter kan få terapi både før og efter en etape, og der er nogle, der får flere behandlinger end andre. Nogle ryttere trives rigtig godt med sportsterapi, som allerede er en del af deres livsstil, mens andre ønsker at få det i mindre grad. Det er smag og behag og op til den enkelte. Uanset hvilken type rytter, der er tale om, har alle glæde af sportsterapien, som kan sikrer, at der kan præsteres på et niveau, som ellers ikke ville være muligt.

Stor stigning de sidste 10 år

Sportsterapien har fået et afgørende indtag i cykelverdenen gennem de seneste 10 år, og det er tydeligt at se, hvor de bedste behandlere finder sig. Det er kommet så langt, at der endda i flere kredse har gået rygter om, at sportsterapien har ændret livet for flere cykelryttere, som føler sig som en helt anden udgave af sig selv, efter de har indført det i deres liv. Flere hold har gennemskue, hvad sportsterapien kan gøre for cykelrytterne, og derfor er det også blevet eftertragtet for rytterne at søge hen på de hold, hvor de ved, at der er stor fokus på dette element. Enhver cykelrytter er interesseret i at passe på sin krop, da de ved, hvilken belastning det giver over en årrække, og der vil jo også være en tid efter cykling. Sportsterapien er den forskel, et hold og en rytter kan gøre for sig selv.