Sportsterapi – også for amatørcykelryttere

Man behøver ikke dyrke sport i en bestemt liga eller på et bestemt niveau, før man kan drage fordele af sportsterapi. En fysioterapeut kan hjælpe alle – og selvom man ikke konkurrerer på højeste niveau, så kan man få stor glæde af at optimere sine resultater. Resultater er vigtige for mange – og særligt i cykling er der rigtig mange entusiaster. Selvom man blot er amatør, så kan man godt have som mål at vinde et eller flere motionsløb. Hvis man samtidig får sportsterapi kan man komme målet lidt nærmere. Så er både ben og krop nemlig altid klar til at præstere.

Sport har ingen alder – alle kan lave sport – og alle kan have glæde af at optimere resultaterne. Er man cykelrytter, så bruger man benene utrolig meget, og det er også en hård sport. Nogle mennesker træner 5 – 6 gange om ugen, og det kræver, at kroppen får optimale betingelser. Sportsterapien kan hjælpe med at løsne op, og på den måde vil kroppen være bedre beskyttet.

Pas på din krop – giv dig selv forkælelse

Som sportsudøver skal man passe på sin krop. Den kan nemlig godt blive slidt, når man træner rigtig meget. Vil man hjælpe sig selv, så skal man benytte sportsterapi. Flere undersøgelser blandt sportsfolk har vist, at det både kan optimere præstationsevnen og mindske skader. Der er ikke noget værre end at være sat ud af spillet, fordi kroppen er træt. Man skal selvfølgelig huske at restituere fra tid til anden – men ved at få sportsterapi kan man også hjælpe kroppen på vej på bedst mulig vis.

Er man cykelrytter, og ønsker man at gøre det bedste for sig selv, så skal man finde en god fysioterapeut. Vedkommende vil også kunne hjælpe med, hvad der kan være godt at gøre for kroppen. Har man brug for det, kan man også få nogle øvelser med hjem.